Skip to main content

Hvorfor er DU frivillig rådgiver i LLO?

Vi Lejere præsenterer her syv af vores unge, engagerede rådgivere i Jylland.

LLO har snesevis af frivillige rådgivere – foruden et stort antal fastansatte jurister. Vi har spurgt nogle af de frivillige, hvorfor de har valgt at være aktive i LLO.

Det er der kommet nogle spændende svar ud af. Der angives mange grunde.

Fællesnævneren er dog ønsket om at være en ressource for lejerne, som uden LLO ville stå alene i en sag mod deres udlejer eller boligorganisation.

Vi Lejere præsenterer her syv af vores unge, engagerede rådgivere i Jylland.

Mia Hannesbo Pedersen, LLO Aalborg. Stud.jur. på 5. semester og har været frivillig i LLO Aalborg i et år.

AT HJÆLPE ANDRE LEJERE

“At være medlemsrådgiver er en god måde at hjælpe andre lejere på. Jeg er tidligere lejer, og har selv oplevet, hvor svært det kan være at navigere rundt i sine rettigheder, når man er lejer. “

Anders Storm Rasmussen, bestyrelsesmedlem LLO Aalborg.

BRUG FOR VAGTHUNDE

“Jeg har valgt at være aktiv i LLO Aalborgs bestyrelse, da jeg mener, at lejeområdet skal have nogle gode rammer, og der skal være tryghed og retfærdighed for lejerne. For at sørge for det, kræver det, at nogle vil varetage lejernes tarv og som agerer vagthund.”

Maja Rasmussen, Servicekontoret i Aarhus. Læser jura på 7. semester og har været frivillig på Servicekontoret i 2 år.

TILSKUD TIL TEORIEN

”Arbejdet på Servicekontoret giver mig en praktisk erfaring i tilskud til al teorien på jurastudiet. Desuden er det ret alsidigt, da ikke to sager er ens. Man har et ret stort ansvar og får lov til at rådgive og følge en sag hele vejen. Der er desuden et godt sammenhold på Servicekontoret. Det er altid rart at møde de andre frivillige, der er et hyggeligt miljø, et godt fællesskab og man kan sparre om sager. ”

Anders Nielsen, Servicekontoret. Læser jura på 5. semester. Har været frivillig siden februar 2019.

EN KÆMPE FORSKEL

“Jeg hørte om Servicekontoret på studiet. Først så jeg primært arbejdet som en mulighed for at anvende jura i praksis, hvilket arbejdet giver dig rigelig mulighed for. Efterfølgende har jeg fundet ud af, at det frivillige arbejde giver mig frihed til selv at planlægge arbejde, studie og fritid og vigtigst: det gør en kæmpe forskel, at jeg kan hjælpe andre, når jeg bruger mine kompetencer aktivt.”

Anna Sørensen, Servicekontoret i Aarhus. Læser jura på 3. semester og er uddannet jordemoder. Begyndte som frivillig på Servicekontoret august 2020.

STOR BETYDNING

“Jeg har en praktisk baggrund som jordemoder. Arbejdet som frivillig på Servicekontoret giver mig den praktiske erfaring med faget, da jurastudiet har stor vægt på teori og ikke praksis. Desuden giver det frivillige arbejde mig en mulighed for at afsøge en retning omkring studiet. Jeg ser det frivillige arbejde på Servicekontoret som et vigtigt værdisæt: Jeg handler på lejernes vegne, og mit arbejde har stor betydning for deres sag. For mig har det omvendt stor betydning, at der er mennesker med akutte behov, jeg konkret hjælper ud af et problem.”

Asger Nørgaard, Servicekontoret i Aarhus. Læser jura på 5. semester. Begyndte som frivillig på Servicekontoret ved studiestart for to år siden.

HJEMMET SKAL BESKYTTES

“Jeg har længe været interesseret i lejeområdet og var inden jurastudiet aktiv beboerrepræsentant i Hobro. Boligen er vores hjem og noget, vi alle bør beskytte som værende et trygt rum. Derfor skal vi være der og rådgive til fordel for lejerne. For uanset socialstatus har alle et behov for et trygt hjem – det sikrer vi, at du også har, hvis du kommer i problemer.”

Marcus Larsen, LLO Aalborg. Stud HA/ jur. På 5. semester, har været frivillig i et år og er kasserer i LLO Aalborgs bestyrelse.

RÅDGIVER OG BESTYRELSESMEDLEM

“Jeg begyndte som frivillig med henblik på at få noget erfaring på mit CV. Hurtigt voksede dét at kunne hjælpe gennem rådgivning og jeg er nu også aktiv i bestyrelsen. For både det juridiske rådgivningsarbejde for lejerområdet og foreningsarbejdet er vigtigt. Når jeg rådgiver, bruger jeg mine kompetencer fra jurastudiet til gavn for lejerne. Med bestyrelsesarbejdet gør jeg noget for organisationen, hvilket blot bidrager yderligere.”

Om forfatteren

Se artikler af Thomas Villars Petersen

Kommunikation, SoMe og webmaster i LLO Danmark.

Back to top