Skip to main content

LLO imod nyt ghetto-indgreb

Regeringen har sendt et lovforslag i høring, som skal give boligselskaberne beføjelser til at gennemføre udviklingsplaner - selv hvis et boligområde ryger af den hårde ghettoliste. LLO er imod.

Ved offentliggørelsen af den nye såkaldte ”ghettoliste” i december 2020 faldt to ”hårde ghettoområder” helt ud af listen på grund af en ændring i beboersammensætningen. Dette var sket allerede inden udviklingsplanen var blevet gennemført. En udviklingsplan er den måde, hvorpå boligorganisationen skal nedsætte antallet af almene familieboliger til maks 40% af boligområderne. Dette kan ske ved omdannelse til ældre- eller ungdomsboliger, salg eller nedrivning.

Nu vil regeringen altså give boligselskaberne mulighed for at føre udviklingsplanen ud i livet, selvom målet allerede er nået. I LLO’s høringssvar skriver vi: ”Med lovforslaget gives boligforeninger større magtmidler til at gennemføre indgreb for at nå en målsætning - en målsætning der altså allerede er nået, da boligområderne ikke længere er hårde ghettoer”. Lidt polemisk kunne man sige, at patienten er kureret, men operationen fortsætter.

Vi afslutter med at opfordre Folketinget til at glæde sig over, at den ønskede ændring er gennemført med mindre indgribende midler, end man havde troet var nødvendige og til ikke at vedtage lovforslaget.

Læs hele høringssvaret på llo.dk

Om forfatteren

Se artikler fra Anders Svendsen

Chefjurist, LLO i Danmark.

Back to top