Skip to main content

Mediedebat: Boligpolitik i medierne (feb. 23)

Rift om lejemål: Den laveste tomgang i 13 år

Morten Marott Larsen, underdirektør i EjendomDanmark: Nødvendigt med et mangfoldigt ejendomsmarked.

”Efterspørgslen på lejemål er vokset, og det skyldes blandt andet, at ejermarkedet er blevet mere usikkert. Den stigende rente gør det dyrere at købe en ejerlejlighed. I en privat lejebolig får man tag over hovedet for et mindre indskud og til en lavere risiko,”

Kilde: ejd.dk

Tillykke Pernille

Pressemeddelelse fra Landsformand i LLO, Helene Toxværd:

Lejernes Landsorganisation (LLO) ønsker Pernille Rosenkrantz- Theil tillykke med udnævnelsen som ny Boligminister, et vigtigt område, som berører alle danskere. Regeringsgrundlaget understreger, at mange danskere med almindelige indkomster har svært ved at få råd til en bolig, der er til at betale i de store byer. Og at der vil komme ”et samlet boligpolitisk udspil”.

Kilde: llo.dk

Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer

70.000 almene husstande med presset økonomi skal have hjælp til huslejen, foreslår Socialdemokratiet. Men pengene skal tages fra renoveringer af almene boliger, og det går ikke, lyder det fra en række boligdirektører.

”Selve hjælpen er en god idé, men det skal ikke være på bekostning af, at man må sætte renoveringer i stå.” Sådan lyder det fra Finn Muus, der er direktør i Boligkontoret Fredericia.

Kilde: Fagbladet Boligen

Forsømt i 20 år

Morten Østrup Møller, Head of property asset management hos P+, i en kommentar til K-news artikel, hvor Advokatsamfundet ønsker ekstra ressourcer til domstolene, men glemmer at honorarer til lægdommere, nævninge, boligdommere mv. ikke er er reguleret i 20 år.

”Men glem nu ikke i genopretningen, at lægdommere, nævninge, boligdommere og andre sagkyndige dommere har været forsømt i mere end 20 år. De skal have fair vilkår, hvis de fortsat skal have en plads i retspleje. Det vil være stærkt, om Advokatsamfundet kunne kaste lidt energi i dette spørgsmål.”

Kilde: Twitter

Mangel på efterspørgsel præger byggeriet

Curt Liliegreen, cand.polit, direktør for Boligøkonomisk Videncenter:

"Dramatisk skift i byggeriets konjunktursituation begyndende i foråret 2022 og tiltagende måned for måned. Fra mangel på materialer til i højere grad mangel på efterspørgsel. Materialemangel er dog stadig på et højt niveau i historisk målestok."

Kilde: Twitter

Om forfatteren

Se artikler af Thomas Villars Petersen

Kommunikation, SoMe og webmaster i LLO Danmark.

Back to top