Skip to main content

Skive: LLO trådte til på lejernes vegne

Økonomiudvalget i Skive Kommune tog i november 2019 stilling til, om lejerne i Skive stadigvæk skulle være beskyttet af boligreguleringsloven, som giver lejerne flere rettigheder end lejeloven.

Anledningen var tilsyneladende, at udlejerforeningen EjendomDanmark ville belønne en afskaffelse af boligreguleringsloven med en topplacering over såkaldt ”ejendomsvenlighed”. Hvis lejer fratages deres rettigheder efter boligreguleringsloven, giver dette nemlig point på udlejernes rangliste.

EjendomDanmarks direktør ,Jannick Nytoft, udtalte til Skive Folkeblad: ”Min opfordring er, at Skive bør droppe reguleringen af de private lejeboliger, så får de måske guldmedaljen næste gang”.

LLO lavede i den forbindelse høringssvar - ligesom andre lejer- og udlejerforeninger.

Kommunens økonomiudvalg valgte derefter at udskyde en eventuel afskaffelse, fordi regeringen i sit lovprogram har planlagt en sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven. Dette havde vi påpeget i vores høringssvar til Skive Kommune.

LLO mener, at lejerne i Skive har krav på den samme beskyttelse som næsten hele resten af landet. 89% af lejerne bor i kommuner, hvor boligreguleringsloven gælder. Når loven skrives sammen, bør vi få de sidste 11% af lejerne med i beskyttelsen.

LLO kæmper for, at lejerne skal have ordentlige forhold - uanset hvor i landet man bor.

Om forfatteren

Se artikler fra Anders Svendsen

Chefjurist, LLO i Danmark.

Back to top