Skip to main content

Udlejerne overdrev vildt og Blackstone-pakken virker!

Dagbladet Børsen oplyste i går den 3. februar 2021, at salgspriserne på ældre udlejningsejendomme er faldet med ca. 8-12%. siden Blackstone-Pakken trådte i kraft 1. juli 2020, hvor priserne nåede deres foreløbige højdepunkt.

Undersøgelsen af salgspriserne er foretaget af rådgivningsvirksomhden Cushman & Wakefield | RED.

Udlejerforeningen EjendomDanmark oplyste ellers, at Blackstonepakken ville medføre et tab på 25-35% i en pressemeddelelse, hvor Blackstone-pakken i øvrigt blev kaldt ”en katastrofe for ejendomsmarkedet”.

LLO: En alvorlig overdrivelse, som skader troværdigheden.

Udlejernes tal blev ellers flittigt brugt til at tale imod de forbedringer for lejerne som Blackstonepakken medførte. Eksempelvis advarede Mona Juul (K) fra Folketingets talerstol, om tab for udlejerne på 30-35% da Blackstonepakken blev vedtaget.

Det var dog langt fra alle der havde regnet med prisfald i den størrelsesorden, eksempelvis regnede Boligminister Kaare Dybvad og boligministeriet med et værdifald på 3-8%. Dette viste sig at være langt tættere på virkeligheden.

Jeg synes EjendomDanmarks troværdighed lider et alvorligt knæk, udtaler landsformand Helene Toxværd.

”Når man forsøger at overdrive de økonomiske konsekvenser, og skyder et tocifret antal millarder over målet, så giver det jo ridser i lakken og jeg er sikker på, at de politikere, der har brugt tal fra EjendomDanmark vil overveje det en ekstra gang, inden de en anden gang risikrerer at sætte deres egen troværdighed på spil.”

Analytikere: Blackstonepakken virker efter hensigten.

"Om man bryder sig om det politiske indgreb eller ej, kan det konstateres, at det har haft den ønskede effekt. De udenlandske investorer har været totalt fraværende i 2020," siger partner Lior Koren fra Cushman & Wakefield RED til Børsen.

Kapitalfonden Blackstone købte i 2018 OMK-ejendomme for 3,8 mia. kr. I 2019 ca. 700 mio. kr. I 2020 var Blackstones opkøb af ældre udlejningsejendomme 0 kr..

Læs Børsen artikel her: https://borsen.dk/nyheder/ejendomme/blackstoneindgreb-stopper-udenlandske-investorer (kræver abonnement).

 

Om forfatteren

Se artikler fra Anders Svendsen

Chefjurist, LLO i Danmark.

Back to top