Skip to main content

Lejerbevægelsen i fælles annonce: Holder huslejeloftet efter et valg?

LLO og Danmarks Lejerforeninger har i dag (d. 31. oktober 2022) indrykket en helsidesannonce i både Politiken og Ekstra Bladet.

Annoncen er en fælles opfordring til blå blok og Moderaterne om at melde klart ud om huslejeloftets fremtid. Huslejeloftet blev vedtaget i september 2022 og betyder, at huslejen for en række lejemål maksimalt årligt må stige med 4% i de næste to år.

For den gennemsnitlige lejer, der nu beskyttes af huslejeloftet, vil en ophævelse medføre en ekstraregning på ca. 7.800-9.100 kr. næste år. Indenrigs- og boligministeriet anslår at ca. 160.000 husstande er omfattet af huslejeloftet.

Mere end halvdelen af lejerne svarer i en medlemsundersøgelse LLO har lavet, at de vil overveje at flytte, hvis de får lejestigninger på 8-10%, hvilket kan blive virkelighed uden huslejeloftet (nettoprisindekset for september er steget med 10% ift. året før).

På trods af adskillige forespørgsler, har flere af partierne ikke vendt tilbage på vores spørgsmål, og derfor er huslejeloftets fremtid usikker, da partierne som støtter huslejeloftet (Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Frie Grønne og Alternativet) ikke umiddelbart står til at få et flertal i meningsmålingerne.

I den blå blok har kun Det Konservative Folkeparti og Danmarksdemokraterne besvaret vores henvendelse, og de har meldt ud, at de ikke vil garantere huslejeloftets fremtid.

Landsformand Helene Toxværd skriver i et Facebookopslag:

”Vi har ikke fået svar fra både Venstre og Moderaterne. Det betyder, at lejerne ikke ved om der venter store huslejestigninger efter valget.”

Den sidste partilederrunde sendes i aften klokken 20:00 på Tv2.

 

Pressekontakt 

Landsformand Helene Toxværd tlf. 3386 0923

Chefjurist Anders Svendsen tlf. 3386 0926

 

Fakta

Aftale om huslejeloft.

Nettoprisindekset:

Lovforslaget som vedtaget Forslaget blev vedtaget. For stemte S, SF, RV, EL og FG (ALT har desuden oplyst at de også vil garantere huslejeloftet, imod stemte V, KF, DD, DF, NB og LA.

LLO’s medlemsundersøgelse.

Beregning af potentiel huslejestigning.

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top